EOF

2010.09.26. 12:36

Ennek a blognak vége. 

Miniszterelnökök versenye: kit szeret az internet és mennyire?
A Google, Yahoo és a Microsoft keresőjét kérdeztük, mennyire szereted a magyar miniszterelnököket?
A sok gépelés helyett a whatdoestheinternetthink.net-et használtuk, nézzük mi lett eredmény:

1. Gyurcsány:

2. Orbán

 

3. Bajnai

Gárdisták

Címkék: magyar kérdés gárda

2009.07.05. 10:38

Azt szeretném megkérdezni a Gárdistáktól, hogy miért kérdezik meg mindig a rendőröktől, hogy "magyarok vagytok"?

Én úgy tudom, hogy csak azok lehetnek rendőrök, akiknek van magyar állandó lakcímük és magyar személyi igazolványuk, ergo magyar állampolgárok. Tehát a kérdés megmarad költőinek.

Gyakori kérdés (közeli emlékem van róla), hogy mire esküdtek fel. Ha jól tudom a rend védelmére. Nem pedig arra, hogy csak úgy forradalmárok lesznek... Ti a munkahelyeteken nem dolgoztok? Nekik ez a munkájuk. Beszarás, hogy még mindig ezen megy a cívódás, hogy a rendőrök nem magyarok, és a munkájukat végzik.

(Mennyire demokratikus egy híd-blokád?)

Nemrég megemlékeztem arról, hogy az Internet Explorer 8 Új lefagyás-visszaállító mechanizmusa nem éppen úgy működik ahogy kellene, illetve nekem csak bosszúságot okoz.

Mi a gond?

Míg az explorer 6-7 lefagyása esetén elég volt egyszerűen A program bezárása-ra kattintanom, az most nem tesz semmit. Eltünteni a tálcáról és a képernyőről a programot, de a háttérben ugyanúgy fut tovább, eszi a memóriát és a processzort. Meg kell nyitni a feladatkezelőt és kézzel le kell álítani az iexplore folyamatokat. Merthogy olyan nincs, hogy csak egy legyen.

Megoldás?

Egy egyszerű bat fájl, a következő tartalommal:

taskkill /IM iexplore.exe /F

Alkalmazása egyszerű, csináljunk egy parancsikont ami erre a fájlra mutat, vagy csak egyszerűen indítsuk el. Nekem a gyorsindításban van! Vigyázat nehogy explorer.exe legyen belőle! :D

különben a kiskutyád csontjai elsorvadnak és szétmálik a húsa és a pokol démonjai megcsócsálják vacsorára.

Ki az az ember, aki legalább biztos ami biztos alapon ne küldene tovább bármilyen levelet. Ha ilyennel fenyegetnek, akkor egyszerűen muszáj megtenni, mert én biztos nem akarom, hogy miattam murdeljon meg. De azt sem szeretném hogy torzonborz gyerekem legyen, hogy elkapjon egy cápa a tengerben, hogy Isten haragja sújtson rám. Továbbküldöd, vagy 7 évig szomorú leszel, rossz lesz a szex, és mindig kificamodik a bokád közben.

De tudod, hogy én miért nem küldöm tovább ezeket a leveleket? Mert esélyt nem adok neki,  hogy megfenyegessen! Egyszerűen látom, hogy küldd tovább a tárgyban, vagy 'én nem szoktam továbbküldeni'. Nem a nagy frászt nem, hát akkor ez micsoda?! Kijelöl, töröl. Paranojásoknak - mint én - megjelölés olvasottként, ki tudja mikor lesz rá szükség. Csak belefér a 7 gigába.

 Viszont van egy pár vicces küldd tovább is, mint például:

Mindenképpen küldd tovább, nagy szerencséd lesz.

- Ezt az imélt a XVIII. században indította útjára egy informatikus szerzetes, másnap ő lett XIII. Piusz pápa. De senki nem küldte tovább és

- Ajszek Nyuton továbbküldte, és másnap a fejére esett egy alma.

- Albert ájnstájn továbbküldte, másnap megalkotta a speciális relativitáselméletet.

- Zsán Dárk nem volt babonás, ezért nem küldte tovább, másnap boszorkányság vadjával megégették.

- Etiópiában senki nem küldte tovább, mivel ott nincs internet, másnapra kialakult a Szahel övezet.

Ez egy nép tévedése volt, melynek problematikája ma is foglalkoztatja az emberiséget.

- A japánoknál jól kiépített a világháló, ők továbbküldték.

- A svájciak is.

- A horvátok tovább akarták küldeni, de a szerbek nem engedték. Másnap Jugoszlávia szétszakadt és kitört a háború.

- Bill Géc továbbküldte, másnap ő lett a világ leggazdagabb embere.

- Angliában egy gyufaárus kislány, K. Erzsébet nem 13, hanem 14 példányt küldött tovább olyanoknak, akiknek ismerte az imélcímét, egy héten belül királynővé választották, és ő lett a világ leggazdagabb nője.

- Arnold Svárcenégger továbbküldte. Másnap ő lett a terminátor.

- Bill Gécc újból megkapta, de úgy gondolta, elég gazdag ahhoz, hogy ne küldje tovább, és nem küldte el. Azonnal lefagyott a vindóz. Másnap mégis továbbküldte, aznap 50 millió dollárt keresett

Kérlek szabad kézzel írd le 13 példányban, és ne használj semmiféle sokszorosító eljárást. Aztán szkenneld be, mindet külön - külön, és küldd tovább olyanoknak, akiket a legjobban kedvelsz, és tudod az
imélcímüket. Ha megteszed, és szerencséd van, másnapra sikerül befejezned és túlleszel rajta.

Csak olyannak küldd el, akinek ismered az imélcímét. Mert ha másnak is elküldöd, óriási szerencsétlenség fog érni, például meghalsz vagy beteg lesz egy közeli ismerősöd, akinek ismered az imélcímét.

Ne tegyél hozzá, mert csak így, eredeti formájában van mágikus ereje, ahogy XIII. Piusz megírta a saját otthoni PC-jén.

Küldd tovább mindenképpen.
Másnap szerencséd lesz.
Vagy nem.
De valamelyik mindenképp.
ígérem.

Ui: ne feledd, 13 példányban

Folytatás (és forrás) innen.

Az elmúlt években az emberek a megapixelek rabjai lettek. A legújabb fényképezőgép nem attól jó, mert jobb minőségű CCD szenzor van benne, hanem mert több megapixeles, mint az előző verziója (jaj, majd elfelejtettem az arcfelismerő funkciót). És mit tapasztalnak az átlagos felhasználók a megapixelek növekedéséből?

  • jobb minőségű fotó
  • jobb minőségű nyomtatott kép (de gyakorlatilag csak A4-es mérettől látható)
  • kevesebb kép fér el a memóriakártyán illetve a wincsesteren (sic)
  • lassabban jeleníti meg a gép a képet
  • egy óráig tart míg 10 képet feltöltünk az iwiwre (természetesen bármilyen más kép-megosztó, myvip, indafoto, satöbbi).

Ha igazán eleged van már ebből, akkor először is nyugodj meg. Hallgasd meg a mókus szexet, ettől némileg jobban fogod érezni magad. Utána pedig olvass tovább, hogyan tudod a képeid kissebbre méretezni!

Másoljuk át a családi csoport-fotót/önarcképet/szado-mazo szexképeinket a fényképezőgépről a a számítógépre. Válasszuk ki a legjobban sikerültet. Egy 8,5 Megapixeles fényképezőgép felbontása 3264×2176 pixel. Egy átlagos monitor felbontása ennek harmada. Mondjuk 1280x800 pixel. Kérem szépen, ugye elég egyértelmű, hogy felesleges ekkora felbontású képet feltölteni?

Teendők? Kicsinyítsük meg a képeket!

Péntek

Címkék: video munka metro vicces vonat korea péntek haza

2009.05.22. 13:43

Ti is így fogtok hazamenni munkából?

Nem mondanám magamról, hogy sorozat függő vagyok. Már csak azért sem, mert párhuzamosan maximum 5-6 sorozatot szoktam nézni. Na nem a Barátok köztre vagy a Medicopterre gondolok. Van egy két sorozat, amit automatikusan letölt a jóbarátom, a uTorrent, de legtöbbször ellátogatok egy megosztó oldalra és letöltöm, azazhogy az amerikai műholdas előfizetésemmel élőben megnézem a kedves műsorokat.

Viszont vannak pillanataim, képtelen vagyok kibírni azt a fél, 1 órát, amíg megnézhetem a következő epizódot. Mit tesz ilyenkor az ember? Beírja a youtube keresőjébe: watch lost online season 5 episode 1. Örök hiba.

A Vistám pont egy hete frissítette az Internet Explorert a régóta várt 8-as verzióra. Tulajdonképpen fogalmam sincs, hogy mitől jobb, még egy googlet sem indítottam el rajta. Ami dícséretes, hogy telepítéskor felajánlotta, hogy importálja a többi böngészőből a könyvjelzőket, stb. Ráadásul a beállított google keresőt sem állította át automatikusan a Live-es szolgáltatásra. Amiért viszont bünti jár, hogy ismét kirakta az ikonját a gyorsindításra. Hát kéremszépen, nem semmiért töröltem onnan!

No nem kell aggódni, nem fog csökkenni általám a tűzrókások száma. Viszont a munkám megköveteli a használatát, mivel a Flash Player debugger változatát komplikált használni Firefox alatt. Tegnap sikerült vagy 25 alkalommal jól megfagyasztani az explórert. Nem, nem a flash miatt :).

Ma reggel felcsuktam a gépet, és látom a feladatkezelőben, hogy 35 példány fut az iexplore.exe-ből. Windows restart. Kattantok az explorerre, és nagyon kedvesen megkérdezi, hogy folytatom-e ott ahol abbahagytam. Persze. Legalább nem kell begépelnem a címet. Erre pár másodpercen belül nyílt 35 darab explorer ablak.

Köszönöm szépen fagyás-visszaállító-mechanizmus!

Hosszabb kiesés, és érdektelenség után, muszáj leírnom a véleményem.

Nagy volt a hype mostanában Wolfram|Alpha körül. Majdnem akkora, mint a Googlet elhagyó szakemberek új keresőjénél (ami annyira befuccsolt, hogy már a nevére sem emlékszem). Természetesen a sok okos marketinges kitalálta, hogy ez majd jól lenyomja a guglit. Hát ezt csúnyán benézték, mert esélye nincs a Google keresőjével szemben. Viszont ha jól csinálják, a legjobb barátok lehetnek.

Mi is az a Wolfram?

(az Alpha jól hangzó szó, de igazából csak a szoftver alpha verziójára utal) Sokan keresőnek titulálják, de a Wolfram egy tudásbázis. Egy lexikon. A Wolfram egy könyvtár a világhálón, ami tele van csupa érdekes adattal, amiket rendszerve, összehasonlítva listázva kikérhetsz a könyvtáros nénitől. Jogosan felmerül a kérdés: ennyi lenne? Erre ez a nagy médiahűhó? Nem. A Wolfram mellé kapunk egy matematika házi megoldót. A linken arról olvashattok, hogy vajon hogyan fogja befolyásolni a matek-tanulást, gyakorlást a wolfram. Szerintem a fiatalság nem fogja felfogni ép ésszel, hogy ez egy tanulást segítő eszköznek kell lennie, nem pedig kiváltónak. Miért oldana meg papíron, vért izzadva egyenleteket, ha egyszerűen megoldattathatja.
Mit tud még? Rengeteg témakörben van otthon. A teljesség igénye nélkül: kémia, fizika, földrajz, kultúra, pénzügyi, gazdasagái témák, és még sok minden más.

Google, Wikipedia és Wolfram

Tegyük fel hogy, kíváncsiak vagyunk Magyarország GDP-jére. Lássuk google.com, Hungarian GDP első találatra megkapjuk a wikipedia oldalát, egy Jó Tömény leírást a magyar gazdaságról. Induljunk ki a wikipediából. Meglepő de nincs találat a Hungarian GDP-re. Most pedig próbáljuk ki a wolframot. Voilá, Magyarország GDP-je 28.1 trillió Forint évente. A tudástár legyőzte az eddigi tudás magját a wikipediát. Miért keresnénk nehézkesen ilyen adatokat, ha a wolfram könnyedén kiköpi azt, amire valóban kiváncsiak vagyunk. Kérem szépen, erre vágytak 50 évvel ezelőtt a sci-fi írók. Kérdezel, és a számítógép válaszol. Ezt pedig se a google, se a wikipédia nem tudja. Lássuk be, a google teljesen más vizeken evez. A Wolfram a Wikipediától fog (előbb, de inkább utóbb) látogatókat rabolni.

Érdekességkép hasonlítsuk össze néhány keleti ország GDP-jét:

  • keressük meg googleban minden egyes országra a gdp értékeket, aztán nyissuk meg az excelt (vagy openoffice-t) és készítsünk diagrammot!, vagy
  • írjuk be a wolfram keresőjébe: hungarian,slovake,croatian,romanian gdp

Summa szummárum

A google keres, a wikipedia magyaráz, a wolfram pedig megmondja amit kérdezel.

A fenti mondat persze nem igaz, csak jól hangzó reklám a wolframnak. Mert valljuk be, el lehet vele szórakozni egy ideig, de amire az emberek keresnek, az ebből pont hiányzik. Mert kérem szépen, hányunkat érdekel az, hogy Obama két hónappal fiatalabb, mint Gyurcsány, vagy hogy ki volt Anglia miniszterelnöke 1976-ban. És azt nem tudja felsorolni hol lehet vásárolni szőnyeget a 9. kerületben, vagy hogy hol lesz az e-heti forma-1-es futam. De azt sem tudja ki az a Bajnai Gordon. És ki a miniszterelnök? Ez a két kép itt alul nektek sem világos?

Megdugnak skype-on

Címkék: skype vicces zaklatás

2008.12.22. 08:39

Nemrégiben érdekes beszélgetést folytattam egy algériaival.
Rögtön telefoncsörgéssel indult, én pedig naívan fel is vettem. Halló, halló... semmi. Hát gondoltam valamilyen zavar van az erőben és azért nem hallok semmit. Ezért megkérdeztem ki is ő. Közben újra hívott...

A napokban arról volt hangos a biztonság-szféra, hogy ilyen sebezhetőséf merült fel a Zexplórerben. Bárki átveheti a gépem felett a hatalmat. OMFG. MIt kell állandóan ezzel riogatni? Bakker, szinte havonta kiderül, hogy jéé, van itt egy ilyen sebezhetőség ami miatt a támadó a teljes vezérlést átveheti a gépem felett. Ezek szándékosan arra ösztökélnek éljek rettegésben.

Amúgy meg nem kell parázni. Megvan nektek a minennapi frissítésetek. Ezért kellett újraindítanom a gépet. Hát köszönöm szépen! Inkább tanulnák már meg végre az emberek, hogy ami nem biztonságos, azt ne nyisd meg.

Essential Mix

2008.11.28. 11:42

Ahogy ma bejelentkeztem imeem-be, észrevettem, hogy van egy kis gomb, a nevem mellett: play recommended song. Annyira kiváncsi lettem mit ajánlj nekem, hogy rögtön rá is kattantam. És szó szerint. Egy fantasztikus essential mixet dobott ki nekem. Egy élő felvétel David Guetta-val és Paul Van Dyke-al. Nagyon eltalálták, halgasd meg Te is!

 Essential Mix 2007-07-29 - Paul Van Dyk, David Guetta, Erol Alkan & Sven Vath

Nem tudod mi az az imeem? És a last.fm? Röviden? Zene a böngésződben, ingyen, amilyet szeretsz.

Még több ilyen fotót

Címkék: fotó

2008.11.28. 10:47

Egyszerűen nem tudok lejönni Joe Holmes fotóiról. Íme egy újabb fantasztikus állókép:

 

Hasznosat a látványossal:

 

Bush-al nem fognak kezet

Címkék: bush elkeseredett

2008.11.22. 10:00

Bár nem vagyok Bush párt, de ez akkor is vagy megalázó, vagy egyszerűen csak szomorú

 

A video a g20-ak találkozóján készült és a világ nagy vezetői üdvözlik egymást. Kivéve Busht.

A nemrég megjelent kiegészítő mellé a Blizzard két új reklámot készített, ahogy azt egy évvel ezelőtt is tette (akkor például Mr T night elf-jét mutatta be nekünk).
Ebben a reklámban a Maffiózós Silvio (Steve Van Sandt) adja elő a fiúk kedvenc idézetét Al Paccino-tól:

 

Vagy Ozzy ecseteli ki is a prince of darkness:

 

Légifotó

Címkék: fotó kép gyönyörű repülőgép

2008.11.16. 12:57

Csodálatos kép Joe Holmes-tól:

Először is kérdezzük meg a guglit.

Aztán keressünk rá youtube-on.


 

A műkedvelők és az angolul értők kedvéért (a világ nem a magyaroknak készült, tanulj meg angolul, többet kapsz az élettől!)
 

42