Nemrég megemlékeztem arról, hogy az Internet Explorer 8 Új lefagyás-visszaállító mechanizmusa nem éppen úgy működik ahogy kellene, illetve nekem csak bosszúságot okoz.

Mi a gond?

Míg az explorer 6-7 lefagyása esetén elég volt egyszerűen A program bezárása-ra kattintanom, az most nem tesz semmit. Eltünteni a tálcáról és a képernyőről a programot, de a háttérben ugyanúgy fut tovább, eszi a memóriát és a processzort. Meg kell nyitni a feladatkezelőt és kézzel le kell álítani az iexplore folyamatokat. Merthogy olyan nincs, hogy csak egy legyen.

Megoldás?

Egy egyszerű bat fájl, a következő tartalommal:

taskkill /IM iexplore.exe /F

Alkalmazása egyszerű, csináljunk egy parancsikont ami erre a fájlra mutat, vagy csak egyszerűen indítsuk el. Nekem a gyorsindításban van! Vigyázat nehogy explorer.exe legyen belőle! :D

A bejegyzés trackback címe:

https://kamela.blog.hu/api/trackback/id/tr651171399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása